3 minuter
Lammekjøttet: Jeg bruker stykker av bog. De saltes og pepres lett før de stekes i litt olivenolje i en jerngryte.Jeg skal bare karamellisere flatene. Ovnen skal gjøre resten av jobben på lav varme.
Grønnsaker og saus: For å få en god saus til kjøttet må det grønnsaker til. Skjær en løk i små terninger. Det samme gjør du med to stangselleri og to sorte gulrøtter. Du kan bruke vanlige gulrøtter, men de sorte gir en fantastisk vinfarge. Fres grønnsakene i litt olivenolje. Når de er blitt myke tilsetter du et par fedd finhakket hvitløk, 20 sorte pepperkorn, 2 laurbærblader, 6 knuste einebær og en stilk rosmarin. Hell på 2 glass rødvin og 1 liter oksekraft. Fond av god kvalitet og vann kan med hell brukes. Hell dette over lammekjøttet og sett på lokk. Kok opp og sett så gryten i ovnen på 110 grader i min 3 timer. Ta ut kjøttstykkene og stek dem kjapt i en varm panne for å få sprø overflate. Sausen med grønnsakene moses med en stavmikser. Kok inn sausen litt og tilsett en god klump smør før servering.
Fennikel: Del hele fennikel i fire båter. Legg dem i en ildfast form og hell på 2 dl melk og 50 g smør. Salt og pepre og riv ekte parmesanost over. Legg folie over og sett i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter. Ta av folien og stek videre til overflaten blir gyllen og grønnsakene er møre.
Til denne retten anbefales det å bruke en Barolo vin.
Saus
Fennikel: