Enrique Forner var en av drivkreftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc – Bordeaux. På slutten av 60-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og grunnla i 1970 Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero – Rioja Alta. Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer videre.
Marqués de Cáceres analyserer druene daglig de siste ukene før innhøsting og håndplukker druene vinstokk for vinstokk. De bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De er også kjent for sine hvite viner og for en ypperlig rosévin. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda. Marqués de Cáceres eksporterer til mer enn 120 land verden over.