Enkelte vil nok påstå at ingenting er bedre enn å nyte smaken av selvskutt vilt, men dette er ikke noe alle har tid og mulighet til – altså selve jaktingen. Det er uansett naturlig å nevne vilt når vi skal snakke om høstens viner, enten den er selvskutt eller handlet i butikk.
Å kombinere vin og vilt er ikke nødvendigvis så enkelt. Man er avhengig av å ta hensyn til hvordan råvarene er tilberedt og hva slags tilbehør som serveres til.
Viltkjøtt er kraftig og magert med et ofte søtlig preg. Lavt fettinnholdet i kjøttet gjør at en med fordel kan bruke en rødvin med moderat tannininnhold. Her gjelder det å finne vintyper som samsvarer med det modne preget som ligger i viltkjøtt. Viner basert på kraftige druetyper er ofte et godt alternativ.
På høsten er det fort gjort at det blir noen flere timer innendørs enn på sommeren. Og da kan det være veldig hyggelig med et glass vin uten så mye tilbehør.
Italias to store B-er er det vanskelig å komme unna i denne sammenheng – gode til maten, men også gode til kosen. Spania og viner fra Rioja har også lenge vært naturlig følge til høstmaten.